Стартъп ще революционализира авиацията с електрически самолети

JetBlue и Boeing ще инвестират в иновативната компания

Стартъп ще революционализира авиацията с електрически самолети

Снимка: Zunum Aero

Създаването на регионална електрическа въздушна мрежа, по-кратки пътувания, по-малко вредни емисии и големи намаления за клиентите. Това са част от основните идеи на Zunum Aero – стартъп, който дава заявка, че ще революционализира авиацията в следващите години. Визията на иновативната компания явно звучи печелившо, защото ключовите играчи в сферата Boeing и JetBlue анонсираха, че ще финансират идеите на прохождащата организация. 

Инженерите на Zunum Aero вече работят върху летателни апарати, които се очаква да превозват между 10 и 50 пасажери на разстояния от порядъка до 1 000 мили, пише Business Insider. Летателните машини ще бъдат снабдени с вградена батерия, но за да са сигурни, че ще могат да изминат безаварийно цялото разстояние от точка А до точка Б, конструкторите предвиждат монтирането и на класически двигател. Прогнозите на Zunum Aero са, че с техните самолети вредните емисии ще може да се редуцират със 75%. 

Идеята е самолетите да използват множество малки регионални летища и по този начин да са максимално удобни за клиентите, които в момента са принудени да прекарват часове наред в очакване на полети до най-близките големи летища. От компанията обещават и значително по-евтини билети, което обосновават с ниските разходи за гориво. 

Очаква се, че хибридните самолети ще влязат в употреба до 2020 година. 
Коментари: 0