13 стартъпи получиха финансиране по програма „Техностарт 3“

Те са били отличени като потенциално най-устойчивите и с шанс да реализират продуктите си на пазара

13 стартъпи получиха финансиране по програма „Техностарт 3“

Снимка: Pexels

1024 ~ 1 мин. четене
13 стартиращи компании получават 0финансиране по програмата „Техностарт 3“ на Министерство на икономиката. Изборът е паднал върху тях, защото те са демонстрирали най-голям потенциал за устойчивост и пазарна реализация на своя продукт или услуга. Това става ясно от думите на Лъчезар Борисов, зам.-министър на икономиката. 

Одобрените идеи обхващат разнообразни дейности както от сектора на производство,  така и от сектора на научната и развойна дейност, с приложение от биотехнологиите и медицината до машиностроенето, козметиката, храните и сферата на спорта. Това се посочва в съобщение на ведомството. 

От него става ясно още, че тази година в конкурса са се борили общо 92 фирми. 

Програмата „Технострат 3“ се реализира със средства от бюджета на Министерството на икономиката, планирани в бюджетна програма “Насърчаване на предприемачеството и иновациите”. 

„13 български предприемачи остават в родината си и ще допринесат за иновативното развитието на българската икономика. Надявам се да реализират един устойчив бизнес и в най-скоро време да се наложат като успешни иновативни компании, заключи зам.-министър Борисов.
Подкрепи Economic.bg