Столичното РЗИ промени вчерашната си ограничителна заповед

Здравните власти вече позволяват провеждането на конгреси и събития при намален капацитет на залата

Столичното РЗИ промени вчерашната си ограничителна заповед

Снимка: БТА

15731 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Столичната регионална здравна инспекция промени част от вчерашната си заповед, с която налага допълнителни COVID мерки върху бизнес и обществената дейност в София. Вчера се посочваше, че са напълно забранени конгресно-конферентните мероприятия, а днес вече те са разрешени на 30% от местата в залата, но не повече от 30 човека.

Участниците в събитията трябва да са на физическа дистанция от най-малко 1.5 м и да носят защитна маска за лице.

Сега здравните власти дават възможност събитията да се провеждат и при 100% капацитет на залата, но само ако 100% от персонала е ваксиниран или преболедувал или разполага с отрицателен резултат от проведено преди влизане в обекта/мероприятието изследване, удостоверено с валидни документи за ваксинация, преболедуване или изследване.

За да се използва целият капацитет на залата трябва и всички посетители да са ваксинирани или преболедували, да са с удостоверено с валидни документи за ваксинация или за преболедуване или да представят отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в обекта/мероприятието изследване по метода на полимеразно верижна реакция за COVID-19 или бърз антигенен тест (до 48 часа преди влизане в обекта/мероприятието), удостоверено чрез валиден документ съгласно Заповед № РД-01-733 от 27.08.2021 г. на министъра на здравеопазването“.

Подкрепи Economic.bg