„Стомана индъстри“ ще съди „Софийска вода“ заради неверен доклад

Константин Стаменов заяви, че в предприятието няма нерегламентирани отклонения на вода

„Стомана индъстри“ ще съди „Софийска вода“ заради неверен доклад
992 ~ 1 мин. четене

Пернишкото предприятие „Стомана индъстри“ ще съди „Софийска вода“ заради доклад, който съдържа неверни данни относно количествата вода, които се изливат в дружеството от пресъханлия яз. „Студена“. Това заяви директорът на компанията Константин Стаменов по bTV.

Той обясни, че според информацията на общинското дружество в завода се изливат 290 л вода на секунда, а целият отток на язовира преди режима е 350 л на секунда. „Ако 290 л се изливат в „Стомана“, то вода няма да стига до града. Това излиза от доклада на „Софийска вода“, за което ние сме ги предупредили, те не реагираха и ще ги съдим“, каза Стаменов.

Преди режима консумацията на предприятието е била около 2% от консумацията на града, обясни още директорът на дружеството.

Той обясни, че водата, която идва от язовира влиза директно в предприятието и не минава през пречиствателна станция.

„Като дойде водната криза направихме кризисен план, за да може да използваме всякакви оборотни води – дъждовни води и води, които постъпват от различни потоци при нас“, каза Константин Стаменов.

По думите му „Стомана индъстри“ няма нерегламентирани отклонения на вода. „В крайна сметка всички видяха, че при нас нерегламентирани отклонения няма. Това го потвърди и премиерът, и министърът на икономиката, и кметът“, добави той.

Коментари: 0