Свада между пътници е предизвикала паниката в Лондонското метро

Това сочи разследването на британската транспортна полиция

Свада между пътници е предизвикала паниката в Лондонското метро

Снимка: БТА

Сигнал за стрелба в метростанция Oxford Circus в Лондон доведе до масова паника и спешна евакуация на хората късно в петък. Напрежението обаче е ескалирало не заради нещо друго, а вследствие на пререкание между двама мъже, предава ДПА, като се позова на съобщение на британската транспортна полиция.

Още вчера стана ясно, че органите на реда не са открили следи от изстрели. „Служителите ни смятат, че е избухнало пререкание между двама мъже на перона“, се казва в изявление на полицията. 

Разпространени са и кадри от камери за наблюдение, на които се виждат въпросните мъже. Транспортната полиция иска да разговаря с тях и призова хората, които имат информация за инцидента на станция Oxford Circus, да се свържат с нея.

В резултат на паниката и последвалата блъсканица обаче са ранени девет души, които след това са били хоспитализирани. На други седем е оказана медицинска помощ на място за получени леки травми.

В началото силите на реда третираха инцидента като че ли ставаше дума за терористичен акт, зоната бе отцепена, а хората бяха призовани да не излизат навън. След това полицията обяви, че инцидентът е приключил, че получените информации за изстрели са се оказали неоснователни и че след претърсване на зоната, полицаите се оттеглят.
Коментари: 0