Светът не е ЕС, и в други страни има смъртно наказание

Може да има още планове за сваляне на властта в Турция

Светът не е ЕС, и в други страни има смъртно наказание
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обяви за пореден път готовността си да върне смъртното наказание в страната, въпреки критиката на Брюксел.

"Светът не е само Европейския съюз. Смъртно наказание се прилага и в държави като САЩ, Русия и Китай", заяви Ердоган в интервю за телевизионния канал Al Jazeera.

Той припомни отново, че ако депутатите в парламента одобрят конституционната промяна в тази насока, той няма да се противопостави. 

Според държавния глава движението на поленистите, което Анкара обвини в организиране на опита за държавен преврат, може да предприеме още действия за сваляне на властта. 

"Терористичната организация на гюленистите е създала паралелна структура в страната. Извършеният от тях опит за държавен преврат се оказа неуспешен. Но съм уверен, че в близките дни и седмици те ще предприемат някои действия за бъдещето си", подчерта Ердоган.

По думите народът и държавата стоят на единен фронт срещу подобен род организации. Президентът призова за единство на народа, за да "не достигнат танковете своите цели", пише "Фокус".

Все още не е ясен точният брой на хората, замесени в неуспешния опит за преврат. Ердоган допусна, че при организирането му са участвали и други държави, но отказа да коментира повече темата. 
Коментари: 0