10-те най-добри градове за уикенд почивка

Подреждането е на сайта WeekendGo

10-те най-добри градове за уикенд почивка

Снимка: Pixabay

Пътуване до близка дестинация през почивните дни е един от най-добрите начени да се заредим с нови сили за работната седмица, да натрупаме нови впечатления и да видим красиви места.

Класация на сайта WeekendGo подреди 100-те най-добри места за уикенд почивка, съобщава CNN.

За да определим критериите за проучването, разгледахме всички фактори, които биха могли да повлияят на едно уикенд пътуване, като например времето, прекарано в трафик, възможностите за настаняване, казват от сайта.

Тъй като различните видове пътници търсят различни видове атракции, проучването предлага както обща класификация, така и резултати по отделни критерии, за да покаже кои градове са най-подходящи за младежи и за семейна ваканция.

Броят на основните туристически атракции като музеи и галерии е включен в изследването, взети са предвид и фактори като безопасност, равенство и толерантност.

Изчислявайки всички резултати, е създаден и крайния индекс на най-добрите градове за уикенд пътуване.

Разбира се, близостта на всяко място до местожителството на читателя също има голямо значение. Но като цяло това изследване е създадено, за да подчертае онези градове в целия свят, които предлагат лесен достъп до избраните критерии за период от 48 часа, уточняват от WeekendGo.

Вижте кои градове попадат в Топ 10:

10. Мадрид, Испания


9. Барселона, Испания


8. Мюнхен, Германия


7. Ню Йорк, САЩ


6. Амстердам, Холандия


5. Париж, Франция


4. Хамбург, Германия


3. Виена, Австрия


2. Берлин, Германия


1. Лондон, Великобритания

 

На 99-о място в подреждането е София.

Цялото класиране може да намерите ТУК

Коментари: 0