14-те най-добри и точни авиокомпании

Те са подредени според отзиви на пътници от сайта AirHelp

14-те най-добри и точни авиокомпании
5564 ~ 3 мин. четене
Притиснати от конкуренцията на нискобюджетните си съперници, традиционните авиопревозвачи се надпреварват да предлагат различни допълнителни екстри, за да привличат повече пътници. Като частни кабинки и спа на борда, които вече стават все по-често срещани.

Сайтът AirHelp оповести своето подреждане на най-добрите авиолинии. При класирането са взети предвид няколко основни критерия – качество и услуги, навременно изпълнение на полетите, обработка и реакция на жалби и оплаквания от клиенти.

В класацията намират място големи имена като Qatar, Emirates, и British Airways, но други участници може и да ви изненадат.

Интересното е, че нито една американска компания не намира място в подреждането, но има две британски.

Вижте 14-те най-добри и точни авиолинии в света:

14. British Airways Базираната в Лондон най-голяма британска авиокомпания е с най-добър резултат по отношение обработката и реакцията при оплаквания.

13. Emirates Дубайските авиолинии често са считани за еталон в луксозните въздушни превози. Затова и получават висока оценка за качество и услуги. Но в останалите категории се класират с по-нисък резултат.

12. Air FranceФренският превозвач спечели през 2016 г. награди за Най-добра Първа класа, за най-добра салонна вечеря преди полет и за най-добри удобства в първа класа. Губи точки обаче от точността на излитане.

11. Lufthansa С 268 самолета флотилия, включително на дъщерните си компании, Lufthansa е най-голямата в Германия и Европа авиокомпания. Оперира до 197 международни дестинации и също спечели награди в класацията на Skytrax за най-добрата авиолиния за трансатлантически полети и най-добра авиокомпания в Западна Европа.

10. Finnair Финландският национален превозвач е създаден през 1923 г. и е една от най-старите авиокомпании в света. Печели високи оценки за ефективност и точност. През 2015 г. е превозила 10 млн. пътници.

9. Air Canada Тя е десетата най-голяма пътническа авиокомпания в света по размер на флотилията и печели 10 последователни години наградата на Global Traveler magazine за най-добрата авиокомпания в Северна Америка.

8. Cathay Pacific Airways Хонконгската компания печели пълния набор точки за качество и услуги. Добри отзиви получава и за удобство на седалките, обслужване и забавления по време на полета.

7. Air Baltic Латвийският национален превозвач е нискобюджетна компания, която оперира само в Европа. Тя има най-ниския резултат за качество и обслужване измежду всичките 14 участници в класацията, но показва високи резултати в показателите за обработка на жалби от клиенти и точност на разписанието на полетите.

6. Virgin Atlantic Airways Авиокомпанията на милиардера Ричард Брансън е получила високи оценки от потребителите в повечето категории.

5. KLM-Royal Dutch Airlines Създаден през 1919 г., холандският национален превозвач е най-старата авиокомпания в света и държи силни позиции. Има 156 самолета, с едно от най-добрите досието за сигурност на полетите. А по отношение на точността – 88% от полетите пристигат и излитат навреме.

4. Singapore Airlines Сингапурските авиолинии печели пълен набор точки за качество и услуги, но изпада от Топ 3 заради по-ниски резултати по отношение на оплакванията и обезщетенията на пътници.

3. Austrian Airlines Австрийските авиолинии са подразделение на Lufthansa с точни услуги, първокачествено обслужване и ефективно управление на жалбите и компенсациите на пътници.

2. Air Dolomiti Регионалната италианска авиокомпания е вероятно голямата изненада в тази класация. Но все пак, дружеството е дъщерно на Lufthansa. Флотилията се състои от едва 10 самолета, но получава най-силен резултат за изпълнени навреме полети от всички авиокомпании в Топ 14.

1. Qatar AirwaysКатарските авиолинии са най-добрите според AirHelp. Тя печели високи оценки за услуги на борда, и най-високите за качество и сервис. Компанията лети до 125 дестинации, като планира да открие още 50.
Подкрепи Economic.bg