11-те най-добри смартфона за сезона

Те предлагат най-доброто за съответния ценови сегмент

11-те най-добри смартфона за сезона
Автор: Илия Лазаров

Празниците са може би най-подходящото време да си купим нов смартфон, защото изгодните оферти буквално валят отвсякъде. Разбира се, клиентите искат да получат не какъв да е, а най-добрия телефон за съответния ценови диапазон.

Business Insider състави списък с 11-те най-добри смартфона за сезона:

11. BlackBerry Priv е перфектен за Android феновете

Това е първият телефон на компанията с операционна система Android. BlackBerry се връща частично към корените си, включвайки плъзгаща се клавиатура. Ако сте настроени носталгично към старите дни на BlackBerry, но харесвате операционната система и интерфейса на Google, това е вашият телефон.

Цена: 699 долара

10. Motorola Moto G е идеален за любителите на евтини смартфони

Moto G струва 199 долара без договор. Това е по-малко от цената на останалите при сключен договор. Получавате 13-мегапикселова камера, водоустойчивост и 5-инчов екран. Moto G не е толкова мощен или толкова привлекателен, колкото повечето водещи телефони, но определено е страхотна оферта.  

Цена: Около 179 долара

9. OnePlus 2 е отличен избор, ако искате телефон с голям екран, но не твърде скъп

16GB-овият OnePlus 2 струва 329 долара, а 64GB-овата версия е на цена 389 долара. Той разполага с мощен 64-битов процесор, 5,5 инчов екран, 13-мегапикселова камера, както и сензор за пръстови отпечатъци. Спецификациите му са почти еднакви с тези на останалите водещи телефони, но OnePlus 2 струва много по-малко.

Цена: 329 долара

8. iPhone 6 и iPhone 6 Plus все още са едни от най-добрите на пазара, а вече се намират на много по-привлекателни цени

Въпреки че не е най-новият iPhone, си струва да го пробвате, особено ако сте фен на Apple и си търсите нов телефон. Той има същия екран, същия външен вид и същия изцяло метален дизайн като най-новите модели на Apple.

Ако търсите нещо, което предлага подобно потребителско преживяване и нямате нужда да се перчите с последния модел на Apple, iPhone 6 е перфектният избор.

Същото важи и за iPhone 6 Plus – той все още е сред най-добрите фаблети, които можете да си купите.  

Цени: iPhone 6 – 549 долара; iPhone 6 Plus – 649 долара

7. Motorola Moto X Pure е може би е най-изгодният телефон с Android

За 400 долара Moto X Pure ви предоставя QHD екран и 21-мегапикселова камера. Той работи и с версия на Android, която не е претъпкана с функции или ненужни приложения. Това осигурява по-приятно потребителско преживяване.

Moto X Pure е значително по-евтин от най-новите телефони на Samsung от серията Galaxy, а получавате подобно потребителско преживяване, макар и без сензор за пръстови отпечатъци.

Цена: 399 долара

6. HTC One M9 и A9 са някои от най-стилните Android телефони

HTC One M9 е леко подобрение в сравнение с предишните Android телефони на HTC. Той има същия атрактивен алуминиев дизайн, подобрена камера и по-бърз процесор. Ако харесвате други телефони на HTC от серията One, вероятно ще харесате и М9.

Ако сте голям фен на дизайна на iPhone, но предпочитате Android, можете да пробвате HTC One A9. Той е бърз и елегантен телефон, който лесно може да объркате с iPhone.

Цени: HTC One M9 – 649 долара; HTC One A9 – 499 долара

5. Samsung Galaxy Note 5 е идеален за хора, които използват телефона си за работа

Ако търсите Android телефон с голям екран, Galaxy Note 5 е може би най-добрият избор. Той разполага с разкошен дисплей, страхотна камера и стилус, специално оптимизиран за неговата версия на Android. Например дърпане на писалката от калъфа стартира специално меню за приложения, които работят със стилус.

Тазгодишният Note е по-добър отвсякога, особено с подобрения дизайн, съответстващ на Galaxy S6. Можете да пишете на екрана, дори ако е изключен, което улеснява нахвърлянето на бележки.

Ако не ви е грижа за стилуса и имате допълнителни 100 долара, хвърлете един поглед на Galaxy S6 Edge+. Това е може би най-добре изглеждащият телефон на пазара. Но за повечето хора извитият екран не е достатъчен, за да оправдае цената.

Цена: 700 долара

4. Samsung Galaxy S6 е по-добър за парите си от iPhone 6S

Samsung Galaxy S6 все още е най-добрият телефон на компанията. Със своя напълно нов дизайн от метал и стъкло, Galaxy S6 изглежда и се усеща много по-добре, отколкото предишните му версии. А 5,2-инчовият му екран е подходящ за повечето хора.

Galaxy S6 разполага с няколко уникални и много удобни функции като възможността за стартиране на камерата с двукратно натискане на основния бутон.

За още 100 долара ще получите Galaxy S6 Edge, който има извит екран. Той дава възможност да се добавят команди за бърз достъп до любимите контакти. При обаждане на определени абонати, екранът свети в различни цветове. Хубави функции, които не променят достатъчно цялостното потребителско преживяване, за да оправдаят по-високата цена.   

Цени: Galaxy S6 – 600-700 долара; Galaxy S6 Edge – 700-800 долара

3. Google Nexus 5X е достъпен начин да се насладите на чисто Android преживяване

Ако търсите телефон с Android и разполагате с малък бюджет, Google Nexus 5X е чудесен вариант. Той разполага с 5,2 инчов екран със същия размер като този на Samsung Galaxy S6, както и 12,3 мегапикселова камера.

Google твърди, че камерата на Nexus 5X е с повече пиксели от тази на типичен смартфон, което трябва да доведе до по-добри снимки. Истинската полза от купуването на такъв телефон е в това, че той работи с напълно чиста версия на Android. Той е и първият, който получава актуализациите на операционната система.

Ако искате телефон на Google с по-голям екран, Nexus 6X разполага с 5,7 инчов дисплей и струва 500 долара.

Цени: Google Nexus 5X – 379 долара; Google Nexus 6X – 499 долара

2. Ако искате по-голям телефон, iPhone 6S Plus е най-добрият избор

iPhone 6S Plus е най-добрият телефон с голям екран, който може да си купите в момента. Въпреки че Samsung Galaxy Note 5 е достоен конкурент, iPhone 6S Plus предлага най-добрата комбинация от хардуер, дизайн и набор от приложения.

Тазгодишният iPhone 6S Plus е по-бърз от предишния, има по-добра камера и подобрен скенер за пръстови отпечатъци. Той идва с нова технология на Apple, чувствителна на натиск.

Цена: 749 долара

1. iPhone 6S е най-добрият телефон на пазара и е подходящ за всички

iPhone 6S е най-добрият телефон за повечето хора. Той не е много по-различен от предшественика си, но има леки подобрения като по-висока производителност, по-добра камера и 3-D технология, реагираща при натиск. Нека не забравяме, че с Apple можете да получите достъп до най-добрият пазар за приложения - App Store.

Цена: 649 долара

Коментари: 0