Тед Круз се оттегли от надпреварата за Белия дом

Така Доналд Тръмп става най-вероятната номинация на Републиканската партия

Тед Круз се оттегли от надпреварата за Белия дом

Снимка: Shutterstock

Основният съперник на Доналд Тръмп Тед Круз се оттегли от надпреварата за Белия дом, след като вчера милиардерът спечели  първичните избори на републиканците в щата Индиана. 

Според преброяването досега Тръмп води с 53,1% от гласовете, Круз е получил 36,6%. Така Тръмп печели на своя страна почти всичките републикански делегати от Индиана за националната конвенция на партията през юли. Той взема минимум 51 от общо 57 делегати според данни на агенция Блумбърг.

Досега милиардерът си осигурил 1047 делегати от нужните му1237 за кандидат-президентската номинация от Републиканската партия.

Сенаторът Круз, който беше основен съперник на Тръмп, обяви късно снощи, че се оттегля от надпреварата.Джон Кейсик обаче остава в борбата, независимо, че практически няма шансове.

Председателят на Националния комитет на Републиканската партия Райнс Прибъс заяви, че след отпадането на Круз вече Тръмп е вероятната номинация на партията за кандидат-президент на САЩ. 
В Демократическата партия първичните избори в Индиана изненадващо спечели Бърни Сандърс. Според предварителни данни той е получил 53% от гласовете срещу 47% за Хилъри Клинтън.
Коментари: 0