Telenor България вероятно ще има нов чешки собственик

По информация на сръбски медии норвежкият телеком вече е одобрил офертата на PPF

Telenor България вероятно ще има нов чешки собственик
Инвестиционният фонд PPF на чешкия милиардер Петр Келнер проявява интерес към придобиването на телекомите от групата на Telenor в България, Сърбия, Черна гора и Унгария. Информацията е на сръбския ежедневник Danas, който се позовава на свои източници. Според неофициалната информация норвежката компания се е спряла именно на неговата оферта.

От PPF отказват да коментират евентуален интерес към телекомуникационни компании в Централна и Източна Европа. Telenor още преди седмици обяви, че има офертa за бизнеса в четирите държави, но тогава заяви, че няма да коментира въпроса до приключване на оценката на офертата.

Фондът на Петр Келнер управлява активи на стойност около 35 млрд. долара, а в телекомуникационния бизнес влезе през 2013 г., като закупи 65.9% от чешкия телекомуникационен оператор O2 за почти 2.5 млрд. долара от испанския гигант Telefonica. PPF Group е и собственик на CETIN, който се занимава с телекомуникационна инфраструктура.

През 2016 г. O2 имаше приходи от 1.4 млрд. евро.

Преди да се спомене името на PPF, сръбските медии свързваха американския фонд KKR с евентуален интерес към бизнеса на Telenor в България, Сърбия, Черна гора и Унгария.
Коментари: 0