Tesla подготвя производството на евтин електромобил

Той ще бъде конструиран след Model 3

Tesla подготвя производството на евтин електромобил

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск обяви в официален разговор с един от норвежките министри, че след Model 3 компанията ще започне производството на по-евтин и по-компактен електромобил. Той посочи, че докато около половината от потенциалните купувачи на автомобили могат да си позволят Tesla Model 3, новият електромобил ще могат да си купят всички.

Мъск съобщи и подробности около новият Tesla Model 3, който ще e с поддръжката на Ludicrous Mode. Моделът ще ускорява от 0 до 100 км  за време под 4 секунди. При автомобилите със задно задвижване това време е  секунди, а тези модели са по-скъпи и имат по-различен хардуер.

На срещата Илон Мъск коментира още, че предварителните поръчки за закупуване на 400 000 електромобила Tesla Model 3 са сигнал за цялата автомобилна промишленост. Това не може да бъде игнорирано като дебюта на Tesla Roadster преди няколко години, предаде Kaldata.

За да успее да изпълни всички поръчки Tesla Motors възнамерява до края на това десетилетие заводът във Фримонт да започне да произвежда по 500 000 автомобила годишно. Започва строежа и на нови фабрики за електромобили.

Коментари: 0