Топ 10 британски стартъпа за работа през 2019 г., според LinkedIn

Някои от тях имат офиси и в България

Топ 10 британски стартъпа за работа през 2019 г., според LinkedIn

Новоизлюпените компании в британския финтех сектор доминират годишната класация на LinkedIn за най-добрите британски стартиращи компании за работа.

Победителят оглавява подреждането на LinkedIn „Топ 25 британски стартъпа“ за трета поредна година.

Това е само една от най-добрите фирми, включени в индекса за 2019 г., като компаниите от сектора представляват огромни 60% от първите 10 работодатели.

За да отговарят на изискванията за класиране на LinkedIn, компаниите трябва да бъдат частни, да имат поне 50 служители, да са на не повече от седем години и да са със седалище във Великобритания.

Стартиращите фирми са анализирани въз основа на растежа на заетостта, ангажираността на служителите, интереса към работата и привличането на най-добрите таланти. LinkedIn съставя своя списък чрез измерване на тези четири показателя между юли 2018 г. и юни 2019 г.

CNBC представя най-добрите 10 стартиращи компании, привличащи вниманието на британската работна сила и какво ги отличава като работодатели.

10. Curve

Брой служители във Великобритания: 129

Седалище: Лондон

Финтех компанията Curve позволява на своите клиенти да харчат от всичките си банкови сметки, използвайки една карта. Междувременно приложението на компанията осигурява платформа за потребителите да управляват парите си, с помощта на бюджет и виртуален портфейл, за да следят картите и сметките.

Curve предлага платени стажове, а различните бонуси за служитеилите включват офиси, подходящи за кучета, и безплатни вечери за укипите, след което таксита откарват служителите до вкъщи.

9. Tide Business Banking

Брой служители във Великобритания: 195

Седалище: Лондон

Със седалище в Лондон с втори офис в София, България, Tide е осигурила повече от 80 милиона паунда (97 милиона долара) финансиране от създаването си през 2015 г. Според компанията, повече от един от 12 нови бизнес акаунта, открити във Великобритания, е акаунт в Tide.

8. The Goat Agency

Брой служители във Великобритания: 88

Седалище: Лондон

Базирана в Шордич, The Goat Agency се описва като „най-добрата маркетингова агенция за влияние в света“.

С офиси в Лондон, Ню Йорк и Сингапур, компанията провежда кампании за компании, включително Formula E, Pernod Ricardи УЕФА. Фирмата е съобщила пред LinkedIn, че получава повече от 500 кандидатури седмично - за да изпъкнат, кандидатите трябва да имат страст към социалните медии и амбиция да учат.

7. 11:FS

Брой служители във Великобритания: 102

Седалище: Лондон

Друга финтех компания, 11: FS позволява на своите служители да избират как и къде да работят. Компанията смята, че е необходима дигитална реформа за подобряване на банковите системи и услуги и търси хора със страст, автентичност и „нуеморни“, които да се присъединят към нейния екип.

6. Formula E Holdings

Брой служители във Великобритания: 150

Седалище: Лондон

Formula E доставя своите серии от електрически автомобили в градове по целия свят, включително Хонконг, Рим, Париж, Цюрих и Ню Йорк.

Formula E също е на мисия да стимулира използването на електрически превозни средства и да се справи с замърсяването на въздуха в световен мащаб. За да работите там, ще трябва да сте иновативни, любопитни и устойчиво мислещи.

5. Babylon Health

Брой служители във Великобритания: 1100

Седалище: Лондон

Babylon Health, известна с работата си с Националната здравна служба на Великобритания, изгради платформа, позволяваща на пациентите да резервират видео консултации с лекари. Приложението използва и изкуствен интелект, за да даде на потребителите бърза диагноза, след като те въведат симптоми на подозирано заболяване.

Компанията беше оценена на 2 милиарда долара през август, след $ 550 милиона инвестиционен кръг, подкрепен от суверенния фонд на Саудитска Арабия.

4. Starling Bank

Глобален брой служители: 563

Седалище: Лондон

Британската мобилна банка, основана през 2014 г., планира почти да удвои работната си сила през 2020 г., след като събра финансиране на стойност над 75 милиона паунда в неотдавнашния кръг на финансиране.

От Starling Bank казват за LinkedIn, че търсят хора за различни позиции, но главно в областта на инженеринга и обслужването на клиенти.

3. Gymshark

Глобален брой служители: 320

Седалище: Солихъл

Марката за облекла Gymshark наскоро увеличи инвестицията си в ползи на служителите, което включва предложение за финансово образование за младите хора,предимно от поколението на милениълите.

Компанията казва, че има повече от 5 милиона последователи и клиенти в социалните медии в стотици страни.

2. Revolut

Брой служители във Великобритания: 500

Седалище: Лондон

Финтех компанията Revolut предлага на своите клиенти бързи и лесни международни парични преводи. През август компанията стартира платформа за търговия с акции без комисиона, която позволява на потребителите да купуват или продават популярни американски акции през своя смартфон.

Финтех стартъпът казва, че има повече от 6 милиона клиенти в цяла Европа, като всеки ден се отварят 18 000 нови акаунта.

1. Monzo Bank

Глобален брой служители: 957

Седалище: Лондон

Интернет банката Monzo удвои оценката си през юни до 2,5 милиарда долара, веднага след стартирането на финтех фирмата в САЩ.

През последната година фирмата е наела около 800 нови служители, според LinkedIn.

За да работят в Monzo, кандидатите трябва да покажат, че поставят клиентите на първо място.

Коментари: 0