Топ 10 на най-красивите острови в света

Избрахте ли следващата ви екзотична дестинация?

Топ 10 на най-красивите острови в света
22114 ~ 2 мин. четене
Екзотичните острови са предпочитана дестинация за почивка от много хора. Едва ли има човек, който не мечтае да посети някой от тях. Изданието Lets Travel More представя 10-те най-красиви острова в света, които определено ще ви оставят без дъх. 
 
10. Амбергри Бей, Белиз
Островът е перфектна комбинация от спокойствие и модерна цивилизация. В част от него е запазена естествената природна среда, докато другата е заета от малки градчета, пълни с живот. 
9. Провиденсия, Търкс и Кайкос
Провиденсия е частта от Търкс и Кайкос, която ги е направила толкова популярна дестинация по света с красивите плажове и невероятната природа. Доскоро островът изглеждаше сякаш човешки крак не е стъпвал на него, сега е малко райско кътче с няколко луксозни курорта. 
8. Бора Бора
Когато попитайте някой за екзотичен остров, обикновено сред първите, за които хората се досещат, е Бора Бора, един от най-сниманите и популярни острови в света. Курортите на острова са развили туризма изключително добре. 
7. Луис и Харис, Шотландия
Може би не сте очаквали този остров да бъде в класацията. Той обаче заслужава, защото е дом на легендарните мегалити. Те са едно от най-красивите природни места в Шотландия. 
6. Аитутаки, острови Кук
Толкова красота може да ви накара да се съмнявате дали островът е реален, или просто компютърна графика. Той е част от кораловата бариера и има едни от най-красивите лагуни в света. Пясъците на плажовете му са фини и бели. 
5. Санторини, Гърция
Разбира се, няма как Гърция да бъде пропусната в тази класация с нейният най-известен остров Санторини. Той е популярен със стария си град Оя и най-красивите залези, които може да видите. 
4. Ко Тао, Тайланд
Този прекрасен малък остров е едно от най-девствените и уединени места в Тайланд. По красота той надминава всеки един друг остров в страната.
 
3. Нуси-Бе, Мадагаскар
Всъщност Носи-Бе са три малки острова, свързани по между си. Известни са като перлите на Мадагаскар заради кристално чистите си води и невероятния плаж, който свърза две части на острова. 
2. Великденски остров, Чили
Това е един от най-мистичните острови на нашата планета. На него може да срещнете странни статуи, чиито произход остава неясен. Великденският остров все по-желана и посещавана дестинация на пътешественици от цял свят, които се опитват да намерят своята "истина" за моаи.
 
1. Бали, Индонезия
Бали е истински рай на земята. Древните храмове на малките острови, разположени на метри от брега, плажовете с мек бял пясък, курортите с изглед към вулканите и безкрайните зелени пейзажи са част от нещата, които правят острова толкова впечатляващ. 

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg