Тръмп: Ким Чен-Ун е доста умен

Тръмп потвърди намерението си да премахне севернокорейската ядрена заплаха като използва китайското влияние

Тръмп: Ким Чен-Ун е доста умен
728 ~ 1 мин. четене
Американският президент Доналд Тръмп описа севернокорейския лидер като "доста умен". В интервю за CBS той отбеляза, че Ким Чен-Ун е взел властта, когато е бил едва на 26 години и е оцелял толкова време, въпреки че е трябвало да се справи с „някои доста трудни хора“.

“Хората се питат: „Той нормален ли е?“, нямам представа...но знам, че е бил на 26 – 27 години, когато почина баща му. И му се е налагало да се занимава с много трудни хора, особено с генералите“, казва Тръмп. „Много хора със сигурност са се опитали да му отнемат властта, било то чичо му, или на някой друг. Но той успя да се справи. Очевидно е, че е доста умен“, добави той.

Севернокорейският лидер екзекутира чичо си две години след като дойде на власт и е считан за поръчител на убийството на своя полубрат.

Тръмп потвърди намерението си да премахне севернокорейската ядрена заплаха като използва китайското влияние, дори това да стане за сметка на търговската борба, която обещава да води с азиатския икономически гигант.

"Честно казано, мисля, че Северна Корея е може би по-важна от търговията. Търговията е много важна. Обаче в сравнение с тотална война с потенциално милиони жертви бих казал, че търговията отстъпва на заден план", заяви Тръмп.
Коментари: 0