Тръмп: Китай и САЩ трябва да подобрят отношенията си

Това са двете най-големи икономики в света

Тръмп: Китай и САЩ трябва да подобрят отношенията си
228 ~ 1 мин. четене
Новоизбраният президент на Съединените щати Доналд Тръмп заяви, че страната му трябва да подобри отношенията си с Пекин, предаде Reuters.

"Едни от най-важните отношения, които трябва да подобрим, са тези с Китай. САЩ и Китай са двете най-големи икономики в света", подчерта Тръмп.

"Китай не е пазарна икономика. Те не са играли до този момент по правилата и знам, че е време да започнат", коментира още бъдещият държавен глава. 

Междувременно стана ясно, че Доналд Тръмп иска да назначи за министър на труда изпълнителния директор на компания за бързо хранене, който открито се противопоставя на увеличаването  на минималната работна заплата. 

Според Тръмп Андрю Пъздер ще предпази малкия бизнес от смазващия товар на излишните регулации, които забавят растежа на заетостта и потискат заплащането. 

Намерението на Тръмп ще разгневи профсъюзите, но пък съвпада с обещанията на републиканците за създаване на благоприятни условия за бизнеса и подпомагане на икономиката чрез намаляване на данъци и дерегулация. 


Подкрепи Economic.bg