Тръмп: Медиите са врагове на американския народ

Но за други президентът смята, че са честни и фантастични

Тръмп: Медиите са врагове на американския народ
4892 ~ 1 мин. четене

Водещи американски телевизии и вестници бяха обявени от американският президент Доналд Тръмп за „врагове на американския народ“. В социалната мрежа Twitter Тръмп ги посочи публично – NY Times, NBC, ABC, CBS, CNN, след като по време на пресконференция се обърна към тях повече от критично не за първи път.   

По време на скандалната среща с медиите в края на първия си месец на управление президентът издържа точно три минути преди да се нахвърли срещу медиите. Основното му твърдение беше, че те отразявали действията на администрацията му по нечестен начин. Тръмп обвини още журналистите, че публикуват незаконно изтекла информация от кулоарите на властта.

Това не е първото критично изказване на Тръмп срещу водещите медии в страната. Той неведнъж ги напада по време на предизборната си кампания, но след като влезе в Белия дом спорът с тях продължи.

Според Тръмп обаче "някои медии са честни и фантастични", но за останалите продължи с обвинения, че "изкривяват реалността" и че "ние няма да го позволим".

Списание Time отбеляза първия месец от управлението на Доналд Тръмп с красноречива корица и заглавие - "Няма какво да видите тук". На нея президентът е седнал в Овалния кабинет, около главата му се трупат облаци и връхлита буря. Тръмп застава на корицата на реномираното списание за пети път, откакто обяви кандидатурата си за президент. 

Подкрепи Economic.bg