Тръмп обеща компенсация за фермерите, засегнати от търговската война с Китай

Вчера Пекин обяви, че ще наложи по-високи мита върху вносни американски стоки за 60 млрд. долара

Тръмп обеща компенсация за фермерите, засегнати от търговската война с Китай
536 ~ 1 мин. четене
Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп обяви, че ще компенсира с 15 милиарда долара американските фермери, които ще бъдат засегнати от новата ескалация на търговската война с Китай, цитира БНР. 

Вчера Китай обяви, че ще наложи по-високи мита върху вносни американски стоки на обща стойност 60 млрд. долара.  Така Пекин даде дългоочаквания отговор на решението на Доналд Тръмп от петък да повиши от 10% на 25% тарифите за вносни китайски стоки на стойност 200 млрд. долара.

Освен втечнения природен газ, под ударите на Пекин попада и земеделска продукция от Съединените щати. При сходни обстоятелства през миналата година американското министерство на земеделието субсидира фермерите с 12 милиарда долара.

Повече пари за НАСА

В същия момент Тръмп поиска от Конгреса да увеличи бюджета на НАСА за следващата година с 1.6 млрд. долара за мисии до Луната за следващите пет години. Той обяви искането си в профила си в Twitter.Ако сумата бъде одобрена, разходите на космическата агенция за догодина ще достигнат 22.6 млрд. долара.
Коментари: 0