Тръмп обеща „много бързо“ ядрено разоръжаване на Корейския полуостров

Отношенията между САЩ и Северна Корея ще се различават от тези, които имаха до този момент, увери американският президент

Тръмп обеща „много бързо“ ядрено разоръжаване на Корейския полуостров
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че процесът за ядрено разоръжаване на Корейския полуостров ще започне „много бързо“, предава AFP.

„Ще започнем този процес“, увери държавният глава на САЩ в отговор на въпрос за денуклеаризацията, допълвайки, че тя ще стартира „много бързо“.

По-рано бе съобщено, че Тръмп и севернокорейският лидер Ким Чен-ун са подписали съвместен документ. По думите на американския президент, той е многостранен. „Подписахме много важен документ. Достатъчно всеобхватен. И двамата се радваме на честта да го подпишем“, подчерта Тръмп.

Същевременно президентът на САЩ обеща „много бързо“ да бъде започнат процес на по-нататъшното развитие на отношенията между Вашингтон и Пхенян, като добави, че двете страни „ще впечатлят с резултатите, които успеят да постигнат“.

„Отношенията между САЩ и Северна Корея ще се различават от тези, които имаха до този момент“, увери Тръмп. Той заяви, че е готов да покани Ким Чен-ун в Белия дом. „Със сигурност“, отговори американският президент на съответния журналистически въпрос.

На свой ред лидерът на Пхенян заяви, че светът ще стане свидетел на големи промени след срещата на върха. „Светът ще види велики промени. Искам да благодаря на президента (на САЩ Доналд) Тръмп за това, че срещата се състоя“, подчерта Ким Чен-ун.

...

Коментари: 0