Тръмп предрече фалит за New York Times и Washington Post до 7 години

Според американския президент те разпространяват фалшиви новини и „позорят журналистиката“

Тръмп предрече фалит за New York Times и Washington Post до 7 години
504 ~ 1 мин. четене
До седем години два от водещите американски ежедневника – The New York Times и The Washington Post, ще бъдат извън бизнеса. Това е прогноза, направена от президента Доналд Тръмп в Twitter, като според него фалитът на тези издания ще дойде заради разпространението на фалшиви новини.

„Социалната мрежа Twitter се освобождава от фалшиви акаунти с рекордни темпове. Дали това ще включи и акаунтите на вестник New York Times, който разпространява фалшиви новини, а също и на вестник Washington Post, който се изявява в ролята на пропагандна машина на компанията Amazon, който непрекъснато се позовава на несъществуващи, по мое мнение, анонимни източници? И двата вестника ще фалират до 7 години!“, написа Тръмп.

Коментарът на американския президент е по повод информацията, че през май и юни микроблогинг платформата е закрила 70 млн. акаунта, които разпространяват фалшиви новини и пропаганда.

В сряда Тръмп подложи на критика Washington Post заради позоваването му на анонимни източници. „Те (вестниците) рядко се позовава на истински хора, защото няма кой да се изказва в отрицателната тоналност, както те искат. Те позорят журналистиката“, написа в Twitter Тръмп.
Подкрепи Economic.bg