\"Тренд\": БСП с минимална преднина пред ГЕРБ на евровота

Скандалите около апаратманетите на властта, закупени на ниски цени, оказват негативно влияние на управляващите

\
552 ~ 1 мин. четене
БСП излиза с минимална преднина пред ГЕРБ, показват данни от проучване на "Тренд", проведено в периода между 5 и 12 април по поръчка на "24 часа".

31.3% от участниците биха подкрепили БСП на изборите за Европейски парламент срещу 30.5% за ГЕРБ. Това показва, че скандалите около апартаментите на властта, закупени на ниски цени, оказват негативно влияние на партията и за последния месец партията на Бойко Борисов е загубила 3% от гласовете на избирателите.

На трето място през април анкетираните са поставили ДПС с 12.5% от гласовете, а на четвърто и пето - ВМРО (5.5%) и Демократична България (4.3%). След тях се нареждат Воля (3.6%) и "Атака" (2%).Източник: Тренд38% от анкетираните заявяват, че със сигурност ще гласуват на изборите от Европейски парламент, а 31% твърдят, че по-скоро ще гласуват. 13% от участниците в допитването по-скоро няма да гласуват, а 12% са категорични, че няма да гласуват. Според 40% от участниците в проучването евроизборите са по-скоро важни, 21% смятат, че не са важни.

Данните показват още, че 43% от гласувалите имат твърдо решение за коя партия ще дадат своя глас, а 30% все още не са взели решение.
Коментари: 0