Тринадесетият Национален иновационeн форум разглежда приноса на България в глобалните технологични вериги

Той ще се проведе на 15 декември 2017 г.

Тринадесетият Национален иновационeн форум разглежда приноса на България в глобалните технологични вериги

Президентът на РБългария г-н Румен Радев и вицепремиерът Томислав Дончев ще се включат в дискусията по годишния доклад Иновации.бг и в награждаването на победителите в конкурса „Иновативно предприятие на годината“ на 15 декември на Тринадесетия Национален иновационен форум .

На 15 декември 2017 г. , петък,  от 11 часа в София хотел Балкан, зала „Средец“, ще се състои 13-ият Национален иновационен форум под егидата на Президента на РБългария г-н Румен Радев. Тази година събитието е с тема „България в глобалните технологични вериги“. Форумът се организира от Фондация "Приложни изследвания и комуникации", АРК Консултинг, Еnterprise Europe Network – България, Представителството на ЕК в България, Иновационния център на БАН с подкрепата на Генерална дирекция “Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Европейската комисия, Изпълнителна агенция за малки и средни предприятия към ЕК и в медийно партньорство с Българска национална телевизия,  списание "Икономика" и онлайн  портал Economic.bg.

На форума ще бъдат представени акцентите от годишния доклад Иновации.бг, който прави оценка на иновационния потенциал и принос на българската икономика в глобалните технологични вериги.

В рамките на форума ще се проведе и церемонията по награждаване на победителите в тазгодишното издание на конкурса "Иновативно предприятие на годината". Рекорден брой новостартиращи и утвърдени компании от разнообразни икономически сектори се борят за наградите  в 8 категории. Кандидатите се оценяват в категории според въздействието на иновацията.

В дискусията на форума ще се включат и Огнян Златев, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, Томислав Дончев, заместник министър-председател на Република България и представители на бизнеса и научноизследователските среди. 

Коментари: 0