Цветан Цветанов вече допуска ГЕРБ да участва в правителство на Реформаторите

Утре ще стане ясно дали ще има кабинет, когато е и крайният срок за връщане на мандата на президента

Цветан Цветанов вече допуска ГЕРБ да участва в правителство на Реформаторите
Няколко дни след категоричните заявка на премиера в оставка Бойко Борисов и на финансовия министър Владислав Горанов, че ГЕРБ няма да се включва в кабинет на Реформаторския блок, такава вероятност вече има. „Има възможност ГЕРБ да се включи в кабинет на Реформаторския блок, министър-председателят ще бъде излъчен от тях“, каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ в Народното събрание Цветан Цветанов пред журналисти в понеделник.

Той участва в среща  между ГЕРБ, Патриотичния фронт и Реформаторския блок за възможност за съставяне на кабинет в рамките на настоящото 43-то Народно събрание.

По думите му на официалната среща са дискутирани част от секторните политики, в които трябва да има определени срокове. "Работни групи продължават своята работа в днешния и утрешния ден. Утре смятам, че ще имаме повече яснота около възможността да съставим правителство", обясни Цветанов.

В събота Бойко Борисов категорично отхвърли варианта да бъде премиер в кабинет, сформиран с мандата на Реформаторския блок. Пред „Дарик“ той коментира, че ако бъде създадено ново правителство в рамките настоящото 43-то Народно събрание, министри от ГЕРБ няма да участват.

"Тези, които имат претенциите, че могат, да си излъчат премиер. Казали сме единствено, че сме длъжни да им отговорим с ангажимента от коалиционното споразумение. Това значи, че премиерът, министрите и отговорността е тяхна", каза премиерът в оставка.

В понеделник сутринта финансовият министър Владислав Горанов заяви пред БНТ, че той няма да бъде финансов министър в кабинет на РБ. „При евентуално правителство с мандата на Реформаторския блок, премиерът няма да се казва Бойко Борисов, а финансов мистър няма да е Владислав Горанов“, добави министърът в оставка.

Коментари: 0