Цветанов: Кабинетът ще бъде готов вероятно до началото на май

И патриотите вече смятат, че 300 лв. минимална пенсия е невъзможна

Цветанов: Кабинетът ще бъде готов вероятно до началото на май

Кабинетът на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ най-вероятно ще е готов до началото на май. Това коментира по бТВ зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов за срещите, които провежда партията с коалицията на НФСБ, АТАКА и ВМРО за формиране на ново правителство.

На днешната среща са коментирани основните акценти в управленската програма. Утре „Обединени патриоти“ трябва да ни представят редактирания текст. Разговорите бяха конструктивни и градивни, говорили сме само за секторни политики и програмата”, заяви Цветанов.

По думите му по приоритетната за патриотите тема пенсии до този момент няма постигната конкретика. „Трябва да отговорим на най-важните въпроси от къде ще дойдат тези пари. „Обединени патриоти“ също са на мнение вече, че това нещо е невъзможно. Говорим за потенциални заплахи от тероризъм. Много е важно да инвестираме в бъдещето“, смята Цветанов.

Той уточни, че за мажоритарния вот имат разминаване. „Обединени патриоти“ си отстояват тяхната позиция, че мажоритарната система не е добра. Но това няма да е препъни камък. Няма да е проблем за коалицията“, коментира Цветанов. За продължаването на Националната програма за саниране на многофамилни жилища, той уточни, че от „Обединени патриоти“ имат определена позиция. „Имаме само един преговорен екип, който води разговори. Когато имаме коалиционно споразумение, тогава публично ще бъде оповестено абсолютно всичко“, подчерта Цветанов. Той отрече да е имало разговори за структурирането на бъдещия кабинет, както и за председател на Народното дъбрание. По думите му Валери Симеонов не е настоявал да стане министър на енергетиката.

От ГЕРБ ще направят среща и с ВОЛЯ, за да потърсят евентуална парламентарна подкрепа. Ще разчитаме подкрепа и от страна на опозицията по важни национални теми“, добави зам.-председателят на ГЕРБ.

Коментари: 0