Туристическа полиция ще проверява хотелите

Тя ще контролира дейностите на обектите в туризма

Туристическа полиция ще проверява хотелите

Туристическа полиция ще проверява хотелите и ресторантите. Създаването на туристически инспекторат се предлага с промени в Закона за туризма, които са пуснати за обществено обсъждане от ресорното ведомство.

Дейността на инспекторатът ще се изразява в контрол на дейностите на обектите в туризма - ресторанти и хотели, ски писти, балнео и спа центрове, информационните центрове и туроператорите. За подобно отсяване на коректните в бранша от сивия сектор бизнесът настоява от години, пише "Стандарт".

Родните атракции и туристически забележителности ще бъдат вписани в Национален регистър, предвиждат още промените. В списъка ще бъдат включени обектите на материалното и нематериално културно наследство, природни забележителности, обичаи, обреди и атракции.

Обектите ще се вписват според значението, популярността им и включването им в туристически маршрути.

Предвиждат се и нови глоби. Нарушителите на правилата на ски пистите ще бъдат санкционирани по 100 лв., от 1000 до 3000 лв. за работа на нерегламентирани ски училища, 2000 лв. ще бъде глобата за туроператор, който не е сключил застраховка за определено пътуване. 

Коментари: 0