Uber ще превозва и с хеликоптер

Проектът ще стартира още тази седмица

Uber ще превозва и с хеликоптер
248 ~ 1 мин. четене

Нова услуга ще предлага Uber на своите клиенти – предвижване с хеликоптер. Въздушните превозни средства ще бъдат осигурявани от Airbus Group SE. Новата услуга ще предлага на клиентите транспорт до по-отдалечени дестинации.

"Това е пилотен проект, ще видим накъде ще тръгне, но е много вълнуващо" , заяви главният изпълнителен директор на Airbus Том Ендърс, в интервю за The Wall Street Journal. Той не представи финансови подробности за споразумението. Проектът ще стартира още тази седмица по време на филмовия фестивал "Сънданс" в Юта.

Хеликоптерите ще се пилотират от водачи на компанията Air Resources. Ако клиентът реши да направи заявка за въздушно пътуване, първо ще бъде взиман с кола на Uber и придвижван до хеликоптера.

Сред основните потенциални клиенти на услугата са висши служители на петролни и газови компании и големи бизнесмени, които често пътуват на по-дълги разстояния, въпреки че ниските цени на суровината са намалили покупката и използването на хеликоптери.

Uber не коментира темата и не е ясно какви ще са цените на новото предложение. През 2013 г. компанията извърши кратък тест на подобна услуга, като тогава цените варираха между няколко стотин и няколко хиляди долара.

Подкрепи Economic.bg