Учителят на Майкрософт: Залагам на детското любопитство

Децата правят играчка с ръце, която после програмират, разказва Ангел Ангелов, учител по информационни технологии

Учителят на Майкрософт: Залагам на детското любопитство
"Не знам дали е уникално, но при метода ми на преподаване залагам на детското любопитство. Първо давам една играчка на децата, която да направят с ръце от рециклирани материали, и после да я програмират". Това разказа пред Kmeta.bg избраният за иновативен преподавател на 2015 г. от Майкрософт учител по информационни технологии Ангел Ангелов.

Той споделя, че преподава информационни технологии на децата от профил изобразително изкуство от 1-ви до 7-ми клас, като основно ги ангажира с графика и анимации.

"Имаме интернет канали, по които поддържаме комуникация с колеги в България и чужбина. Там обсъждаме материали, методи на преподаване, резултати. Даваме си съвети и консултации. Майкрософт има два такива канала, чрез които се следи комуникацията ни с учители от различни държави", разказва Ангел Ангелов.

По думите му за номинацията му, и тази на негова колежка от Бургас, е разбрал преди Нова година, както и и че са номинирани от клона на гиганта Майкрософт България.

"През май ще пътуваме до Сиатъл и Вашингтон и ще представяме и разработваме проекти пред колеги от цял свят", разказва развълнуван учителят по информационни технологии. 
Коментари: 0