Уолстрийт отчете исторически силен месец

Златото от своя страна регистрира най-лошият си от 2016 г. насам, поради оптимистичната вълна за COVID ваксина

Уолстрийт отчете исторически силен месец

Снимка: Pixabay

Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските пазари отчетоха голямо повишение през изминалия ден, като Wall Street приключи исторически силен месец. Dow Jones нарасна с над 100 пункта, 0.5%, докато S&P500 и NASDAQ поскъпнаха съответно с 0.6 и 0.8%. Европейските пазари затвориха изминалата сесия с рекордни ръстове, като отчетоха един от най-добрите исторически месеци, в комбинация с оптимизъм покрай потенциалната COVID-19 ваксина. FTSE100се понижи с 1.59%, търгувайки се на 6266.19, докато DAX 30 изостана с 0.70%, като затвори на 13291.16 пункта.

Петролът отрази понижение в цената след изминалата сесия, като Brent отстъпи с над 1% в понеделник, докато WTI се отдръпна с 0.4%, като след срещата на OPEC+ бе информирано, че ще забавят уголемяването на продукцията поради по-ниското търсене в момента.

Златото отрази най-лошия си месец от 2016 насам, поради новата вълна оптимизъм от ваксина срещу коронавирус. Спот златото се понижи с 0.8%, до 1773.56, докато златните фючърси изгубиха 0.4% от стойността си, приключвайки сесията на 1780.10$ за тройунция. Скъпоценният метал отстъпи с 5.6% за този месец.

Акценти днес

Ниво на безработица – Германия

Акцентът за деня ще падне върху публикуваната информация за нивото на безработица, което ще бъде отразено в 10:55 в Германия. Икономическото събитие ще даде ясна представа за обстановката в страната покрай коронавирус пандемията, което може да окаже силно влияние върху силата на еврото.

Инструмент на фокус

Siemens AG

След фалшивия пробив на долната граница в края на октомври, акциите на Siemens успяха да възвърнат част от стойността си, като продължиха възходящия тренд съставен от началото на юни. Текущата цена се намира малко над психологическото ниво от 110.00, където 50 периодната експоненциална средна образува силна подкрепа от второто тримесечие на 2020. При допълнителна подкрепа, цената на акциите е възможно да се повиши до локалния връх около 119.00

USD/CAD

Валутната двойка се намира в низходящ тренд, в съчетание от силна съпротива образувана от 100 периодната експоненциална средна и горната граница на низходящия тренд канал. Текущата стойност е над долната граница, като индикаторът Стохастик показва пресичане на бавните средни във възходяща посока, което е предпоставка за покачване на цената до локалния връх образуван около 1.3250.

Wheat

Дневната графика на суровината показва низходящо движение от началото на октомври, като 50 периодната експоненциална средна са намира точно над текущата стойност. При допълнителен натиск от пазара е възможно цената да се понижи до ниво около 550.00.

GerTech 30

Австралийският индекс успя да пробие заформената подкрепа около 6250.00. Въпреки това, индикаторът Стохастик показва пресичане на средните в зона на прекупен пазар, което може да доведе до понижение на текущата стойност до нивото на подкрепа около 6250.00.

Източник:  https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Коментари: 0