Уволниха индиец, не е ходил на работа 24 години

Причина за дългото разглеждане на казуса е бюрократичната система в страната

Уволниха индиец, не е ходил на работа 24 години

Служител в индийска компания, който не идвал на работа близо четвърт век, а по-точно 24 години, най-накрая е бил уволнен.

Електротехникът А. К. Варма е бил служител в централното управление по обществените въпроси на Индия, когато през 1990 г. излязъл в отпуска. И оттогава не се е явявал на работа. 

Постоянно искал да му се удължават отпуските, а от 1992 г. молбите му били отхвърляни. Въпросът обаче останал висящ. Дори след извършено през 1992 г. разследване, признало го за виновен за постоянно отсъствие от работа, трябвало да минат още 22 години, за да бъде той окончателно уволнен. Причината за това почти четвъртвековно забавяне се оказала бюрокрацията, отбелязали в индийското правителство, на което се позовава в. "Гардиън".

През 2012 г индийската бюрократична система бе окачествена като най-лошата в Азия. Служителите в индийските министерства и ведомства отдавна се славят със своите закъснения, отсъствия от работа по всякакви причини, включително и за игра на голф.

С идването на власт на премиера Нарендра Моди започнал да прави проверки в офисите без предупреждения, за да наложи дисциплина.

Коментари: 0