В Абу Даби отвори един от най-големите увеселителни паркове в света

Изграждането му струва над 1 милиард долара

В Абу Даби отвори един от най-големите увеселителни паркове в света

Снимка: Warner Bros. World

5042 ~ 2 мин. четене

Дали Обединените арабски емирства (ОАЕ) се нуждаят от поредния увеселителен парк? Абу Даби отговаря положително на този въпрос.  Там вече отвори нов тематичен парк, наречен Warner Bros. World, един от най-големите закрити тематични паркове в света, струващ над милиард долара.

Новата атракция включва шест различни тематични центъра, които посетителите могат да изследват - от Готъм Сити (от комиксите на DC), обитаван от Батман, до Cartoon Junction, базиран около класическите герои на Looney Toons.

И въпреки че това е най-амбициозният увеселителен парк Warner Bros. до момента, той отваря врати на един доста конкурентен пазар. В емирствата вече отвориха няколко големи и скъпи тематични паркове през последното десетилетие - включително Legoland Dubai, IMG Worlds of Adventure и Motiongate Дубай. И нито един от тях досега не успява да се превърне в лидер спрямо другите по брой на посетители, пише CNN.

Новият парк с площ от 1,65 милиона кв. фута се намира в развлекателната дестинация Yas Island, която вече е дом на гигантския закрит тематичен парк Ferrari World Abu Dhabi (на снимката долу) със своето ултрабързо влакче Formula Rossa. 

Warner Bros. World Абу Даби добавя 29 различни атракции с влакчета, включително Batman: Knight Flight, който позволява на гостите да преживеят полет в Батмобила. 

Всички атракции са на закрито, така че посетителите няма да бъдат засегнати от екстремните летни температури в пустинята. Интериорът е проектиран да изглежда така, сякаш времето е винаги по обяд.

Проектът е продукт на партньорство между Warner Bros. и фондът от Абу Даби Miral. Warner Bros. е част от същата медийна група, в която влиза и CNN - WarnerMedia на AT&T.

Създателите на парка се надяват, че той ще помогне на остров Яс да увеличи годишните си посетители от 25 милиона през 2015 г. до 30 милиона души през 2018 година. 
Мохамед Абдула Ал Зааби, изпълнителен директор на Miral, заяви, че паркът ще създаде повече от 1000 работни места.

Подкрепи Economic.bg