Разходка из коридорите на Бъкингамския дворец

Кралското семейство повдигна завесата на частния си живот с видео от палата

Разходка из коридорите на Бъкингамския дворец

Снимка: Pixabay

5710 ~ 1 мин. четене

Известно с това че строго пази личното си пространство, британско кралско семейство леко открехва завесата, с рядък поглед „зад кулисите” в Бъкингамския дворец. Видеоклип, споделен от кралското семейство в социалните мрежи, показва част от коридорите на масивния дворец в Лондон. Бъкингамският дворец, в който живее кралица Елизабет II, в момента се обновява. Видеото бе пуснато, за да илюстрира как се използва технологията за сканиране и измерване на помещения, предоставяйки подробна карта на двореца, което улеснява архитектите да планират и проектират ремонти.

Технологията, показана във видеото, наречена Point Cloud, е наистина интересна. Но видеото също така дава поглед на всеки в кралската обстановка.

Технологията ще бъде използвана за обновяване на деветте малки и непрактични асансьора на двореца.

Видеоклипът показва дългия път от кухнята, през коридорите, до Китайската стая за рисуване (разположена в предната част на двореца).

Бъкингамският дворец предлага турове за посетители през летните месеци (от края на юли до края на септември), но туристите обикновено виждат само държавната зала на двореца и градината.

Мащабното обновление на Бъкингамския дворец, което ще отнеме десетилетие, ще подобри достъпа до двореца с два преработени входа с рампи за инвалидни колички, ще бъдат направени и подобрения в електрическата инсталация, тръбопроводите, котлите и генераторите.

Държавната субсидия (субсидия, финансирана от данъкоплатците, която се използва за служебните задължения на кралицата) се увеличи значително от 42,8 млн. паунда за 2016/2017 до над 76,1 млн. паунда (близо 100 млн. долара) за 2017/2018, за обновяването. Така че дворецът се стреми да бъде прозрачен по отношение на мащабния (и скъп) проект.

Очаква се той да е завършен до 2027 г.

Подкрепи Economic.bg