В Белград строят хотел, посветен на Никола Тесла (снимки)

Всяка стая ще запознава гостите с изобретенията му

В Белград строят хотел, посветен на Никола Тесла (снимки)

В Белград строят бутиков хотел TESLA Smart Stay, посветен на сръбско-американския изобретател Никола Тесла. Четиризвездният хотел ще е разположен в район Врачар, в близост до храм Св. Сава. 


Той ще се състои от 5 двойни стаи и 12 апартамента, всеки от които с дневна, спалня и балкон. Площта на апартаментите ще бъде от 29 до 54 квадратни метра. Хотелът ще предлага също зала за 15 души, ресторант и подземен гараж.


Мястото ще бъде специфично, тъй като гостите му, освен да се наслаждават на удобни и луксозни стаи, ще имат и шанса да се запознаят с живота и делото на великия учен Никола Тесла. В близост до хотела е и музеят на Тесла.

Стените на всички стаи ще бъдат украсени с платна, на които са изобразени патенти на изобретателя, те ще помогнат да се разбере това, което той е направил за цялото човечество, и колко от проектите му използваме ние днес като наследство.


Логото на хотела е с буквата S, която представлява променливия ток, открит от Никола Тесла. Хотелът ще отвори през месец септември, 2016 година.

Коментари: 0