В кои градове горивата са най-евтини

Разликите достигат над 50 ст. за литър

В кои градове горивата са най-евтини
676 ~ 2 мин. четене
В различите градове в България има драстични разлики в цените на горивата. Те варират от няколко стотинки до над 0.50 лв. за литър, пише в. "Сега". 

Интересно е, че огромни разлики има между цените на едно и също гориво на бензиностанции от една и съща верига. 

София се очертава като много скъп град, а Варна - като рай на евтиния бензин и дизел. Тенденцията е цените да растат с отдалечаването от морето.

Лидер по най-ниски цени в цялата страна е Варна, показва класация на сайта fuelo.bg. На второ и трето място по евтиния са Габрово и Кърджали, а най-скъпо излиза пълненето на резервоара в София. Преди столицата се нареждат бензиностанциите в Ловеч и Добрич. В "златната среда" по цени са Враца, Перник и Шумен.

Цените на най-масовия бензин варират от 1.56 до 1.91 лева за литър. При А98 разликите са още големи - цената му вчера се движеше между 1.70 до 2.23 лева за литър. Така например варненските бензиностанции, вкл. "Бенита", "Газтрейд", "Петрол" и др., масово са продавали А98 около 1.70 лв., докато в Кърджали, Шабла, София и Хасково са зареждали на значително по-високи цени.

Драстични разлики има и в продажните цени на дизела, които вчера варираха от 1.46 до 1.84 лв. за литър. На различна цена са продавали дизела си и от "ЛУКойл". Така например във Варна той се е търгувал за 1.46 лв./л, докато в Карлово цената е била 1.79 лв./л. Подобна е и ситуацията за ОМВ, която във Варна е продавала дизела за 1.46, докато литърът в Търговище е струвал 1.79 лева. 

Сериозни разлики има и в цената на метана.
Подкрепи Economic.bg