Вал д'Изер отваря ски пистите си през юни за първи път в 82-годишната си история

Не се очаква снегът там да се стопи поне до средата на юни

Вал д'Изер отваря ски пистите си през юни за първи път в 82-годишната си история
4583 ~ 1 мин. четене

Френският алпийски курорт Вал д'Изер обяви, че за първи път в своята 82-годишна история ще отвори някои от зимните си писти през юни. Ски сезонът 2017-2018 в Алпите приключва, като много курорти вече са затворени или са на прага на затваряне, а Вал д`Изер не е изключение - последният ден от зимния сезон е 1 май.

Подобно на много курорти, включително и свързания курорт Тинес, Вал д`Изер има склонове на високо надморска височина, където посетителите могат да карат ски и сноуборд през лятото и те обикновено се отварят в началото на юни. Но тази година, на 3 юни, за първи път ще се отворят отново няколко по-ниски склонове за две седмици, пише "Телеграф".

Все още има повече от един метър сняг в селото, което се намира на надморска височина 1850 м, а има 245 см по-високи склонове. Има толкова много сняг, че пътят за придвижване, който води от Le Fornet, високият край на курорта на 1930 метра, до Col d'Iseran (2770 м) и ледника над него, все още е блокиран със сняг.

Този сняг е малко вероятно да се стопи преди средата на юни, но за щастие има достатъчно дълбочина на снега за да отвори Вал д`Изер отново пистите в долния сектор Bellevarde на курорта. Те включват най-горните части на червената ОК писта - която се използва за ски състезания за Световната купа - и зелената писта Verte.

Подкрепи Economic.bg