Валери Симеонов: Борисов е голям човек с голямо сърце и е готов да откликне навсякъде

\"Откъде накъде ние да даваме отговор кой е реалният собственик на концесионера \"Юлен\", коментира вицепремиерът

Валери Симеонов: Борисов е голям човек с голямо сърце и е готов да откликне навсякъде
2618 ~ 2 мин. четене

Премиерът Бойко Борисов е голям човек с голямо сърце и е готов да откликне навсякъде. Такъв му е темпераментът. Това каза вицепремиерът Валери Симеонов по повод случая с двете лъвчета, за чието бъдеще се намери решение след личната намеса на Борисов, тъй като институциите за пореден път не можаха или не поискаха да се справят с казуса.

Според Симеонов не е работа на премиера Бойко Борисов да се занимава със съдбата на двете лъвчета, които се родиха в зоопарка в Разград. "Но той като го гледам, е готов навсякъде да откликне, може би такъв му е манталитетът. За мен е унизително да се занимаваме от сутрин до вечер с такива глупотевини“, това каза в интервю за Bulgaria On Air Симеонов. Той добави, че това е пример, че напоследък политическият и общественият живот на България е олекнал.

Вицепремиерът коментира и протестите в защита на „Пирин“, определяйки ги като „шествието на лъжата всеки четвъртък в центъра на София“. Валери Симеонов съжалявал младите хора, които са се подвели да участват в протестите, без да има сериозна аргументация защо го правят и го обяви за „неориентирани“.

Той не смята, че концесионерът на зоната в Банско ще се облагодетелства от решението за изграждане на втория лифт. „От построяването на втори лифт няма пряка финансова изгода, полза няма. Той ще направи едни разходи, за да подобри условията за достъп до пистите“, каза той. Хората вече нямало да чакат „като говеда“ 3 часа по опашките, за да се качат на лифта, а щели да чакат 1 час.

Той не можа да отговори на позицията, която от Асоциацията на българските туроператори и туристическите агенции (АБТТА) изпратиха вчера, изразявайки несъгласие с решението на МС за изменение на плана на управление на Национален парк „Пирин“. Въпреки че от организацията писаха, че писмото е изпратено и до Симеонов, той каза, че не го е получил и щом не го е видял значи писмо нямало. Той се осъмни в легитимността на позицията на туроператорите като каза, че не знае кой се е подписал в писмото.

На въпрос защо все още никой не дава отговор на питането на протестиращите кой е реалният собственик на фирмата концесионер „Юлен“, вицепремиерът каза: „Откъде накъде ние да им отговаряме. Кои сме ние, че да им го даваме? Ние сме изпълнителната власт. В България има закон, по законите на България търговски закон, всички закони на счетоводството и прочие, офшорните фирми не са забранен“. Той обясни, че в тях е много нисък на процентът на разпределението на дивиденти и само това е. Всички данъци от тях се били плащали в България и само се насажда, че офшорките са нещо вредно. 

Подкрепи Economic.bg