Валери Симеонов поиска събарянето на Bedroom и Cacao Beach

Според него те трябва да бъдат съборени още това лято

Валери Симеонов поиска събарянето на Bedroom и Cacao Beach
Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че пет масово посещавани заведения на плажа в Слънчев бряг трябва да бъдат съборени. Сред тях са Bedroom, The One, Cacao Beach, La Cubanita, ресторант Del Mar, както и "още една камара по-малки незаконни обекти".

По думите на Симеонов петте заведения са маскирани като временни обекти, а реално представляват масивни строежи и трябва да са регистрирани по Закона за устройство на територията (ЗУТ) и да отговарят на много изисквания.

„В онези огромни молове, които се намират на пясъка на Южния плаж в Слънчев бряг, когато не дай си Боже нещо стане, тогава ще разберете защо съм се фиксирал върху тях. Те са без проекти и без строителни разрешителни, и ако огромните метални конструкции паднат и смачкат 20 човека, тогава ще разберете за какво става дума”, каза Валери Симеонов след среща в областната управа в Бургас на контролните институции преди старта на предстоящия летен сезон.

Той обяви, че въпросните обекти трябва да бъдат премахнати това лято и процедурата вече е задвижена.

За незаконните, според вицепремиера, заведения, преди 10-ина дни е подаден сигнал до министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. 
Коментари: 0