Варна ще има веганска пекарна

Социалното предпредприятие получи финансиране в конкурс за стартиращи компании

Варна ще има веганска пекарна
4388 ~ 1 мин. четене

Врана ще има своя веганска пекарна. Mapache Cafe & Bakery ще предлага широка гама от вегански вкусотии, които ще може да консумират в заведението. Част от продуктите ще бъдат съобразени и с хора със специфични диетични нужди.

„Варвяме, че ще намерите уют, прекрасно веганско хапване, интересни напитки, завладяващи книги и среда за социализиране в Mapache Cafe & Bakery. Oттук насетне ще провеждаме интересни събития, беседи, прожекции и други дейности,“, обещават младите собственици на пекарната Кристина Перейро Паз и Флориан Демирев.

Социалното предприятие на Криси и Флориан е един от четирите проекта, спечелили стартово финансиране в първото издание на Rinker’s Challenge -  предизвикателство за стартиращи социални и традиционни предприемачи  на Център „Ринкър“ към Фондация „Помощ за благотворителността в България“.


Те получиха 10 000 лева и помощ от ментора си Станислав Георгиев, инвестираха много труд, ентусиазъм и добро настроение, за да превърнат един полуразрушен варненски ресторант в мястото на техните мечти.

Подкрепи Economic.bg