Възстановено е движението на метрото в София

Счупена контактна релса блокира вчера влаковете по линията Люлин-Младост

Възстановено е движението на метрото в София
3761 ~ 1 мин. четене
Късно снощи след 23.00 ч. движението на столичното метро беше възстановено, съобщи БНР, позовавайки се на пресцентъра на Столичната община. 

Вчера счупена контактна релса блокира движението по линията Люлин - Младост, а това причини транспортен хаос в час пик.

Инцидентът става малко преди 18 часа в тунела между метростанциите "Софийски университет" и "Сердика". Свидетели твърдят, че видели волтова дъга и искри непосредствено преди влака да спре на метростанцията.

Влакът, който имаше технически проблем, беше изведен от тунела и беше извършен оглед на контактната мрежа, съобщиха от Столичната община. 

Бяха пуснати и автобуси по линията на метрото в този участък, тъй като беше установено, че отстраняването на аварията ще отнеме повече време. Информацията потвърди и столичният кмет Йорданка Фандъкова, която уточни в своя профил в социалната мрежа "Фейсбук", че автобуси ще се движат от метростанция "Сердика" до метростанция "Младост 1" до полунощ. 

Аварията в метрото е наложила спиране на електричеството между станциите. Екипи на "Метрополитен" са установили, че счупена контактна релса евентуално е причинила волтова дъга. Тя била забелязана от ватмана на влака, който и е помолил пътниците да слязат на метростанция "Софийски университет "Св. Климент Охридски". 

По информация на пресцентъра на Столична община пътници не са засядали между спирките на метрото. 

Аварията в метрото предизвика и проблем в надземния градски транспорт заради натоварения пътникопоток.
Подкрепи Economic.bg