Маринов обеща на полицаите 10% увеличение на заплатите

Гешев притежава всички необходими качества за главен прокурор, смята вътрешният министър

Маринов обеща на полицаите 10% увеличение на заплатите

Снимка: Economic.bg

Заплатите на служителите в МВР ще бъдат увеличени с 10%. Това обяви вътрешният министър Младен Маринов на професионалния празник на полицията. Той обясни още, че се търсят средства и за увеличение на нощния труд на полицаите.

Министърът на вътрешните работи поясни, че са осигурени допълнителни средства за издаването на лични документи, тъй като през следващата година изтича валидността на много от личните карти на хората.

Маринов коментира в кулоарите на НС и подкрепата на МВР за кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. "Определям като съвсем нормална подкрепата на МВР за Иван Гешев - те работят ежедневно с прокуратурата и отлично с г-н Гешев, с който и аз съм работил", каза той, като поясни, че според него Гешев притежава всички необходими качества. 

Вътрешният министър отказа да коментира решението на президента Румен Радев да върне за преразглеждане на Висшия съдебен съвет предложението за назначаване на Иван Гешев за главен прокурор. „Не мога да коментирам, това са си конституционни правомощия на държавния глава и той ги упражнява, съгласно Конституцията“, добави още той.
Коментари: 0