Великобритания ще се бори с растящото неравенство на работното място

Мей иска да се увеличи заетостта на етническите малцинства и да се премахнат бариерите, които възникват пред тях при търсене на работа

Великобритания ще се бори с растящото неравенство на работното място

Снимка: Pixabay

Британският премиер Тереза Мей започва изпълняването на харта с мерки, която има за цел да се бори с несправедливостта при представянето на етническите малцинства на работното място.

Британските власти възнамеряват да изискват от дружествата да предават данни за разликата в заплатите на служителите, принадлежащи към различни етнически групи. Това съобщиха от пресслужбата на министър-председателя Тереза Мей.

Задължителното отчитане на заплатите се разглежда от властите като един от начините не само да се възстанови справедливостта по отношение на заплащането, но и да се увеличи заетостта на етническите малцинства и да се премахнат някои от бариерите, които възникват пред тях при търсене на работа.

При първата дискусия правителството ще покани работодателите да споделят мнението си за задължителния подход към отчитането на плащанията по етническа принадлежност, тъй като броят на организациите, които публикуват доброволно информация за разликата в заплащането на хора от различен етнически произход, остава нисък. Разговорите ще се провеждат до януари 2019 г.

„Всеки служител заслужава възможността да напредва и да реализира потенциала си в избраната от него област, независимо от произхода му, но твърде често служителите от етническите малцинства смятат, че са като пред стена, когато става въпрос за кариерно развитие”, каза Мей.

Коментари: 0