Великобритания вече има министър на Brexit

Вижте кои са новите ключови фигури на страната

Великобритания вече има министър на Brexit
3701 ~ 1 мин. четене

Член от Консервативната партия на британския парламент Дейвид Дейвис бе назначен в сряда за министър по въпросите относно изхода на Великобритания от ЕС, съобщават от Даунинг Стрийт 10.

„Кралицата потвърди назначаването на Дейвид Дейвис по въпросите за изхода на страната от ЕС”, се казва в разпространяваното изявление.

Дейвис е евроскептик. През 2005 г. той губи битката от Дейвид Камерън в борба за поста лидер на Консервативната партия. Сега именно той ще се занимава със съгласуването на условията за изхода на неговата страна от Съюза.

Финансовото министерство на Великобритания поема досегашният външен министър Филип Хамънд. Начело на външното министерство изненадващо застава бившият лондонски кмет, евроскептика Борис Джонсън. Той бе лидер на кампанията за Brexit и бе смятан за основен претендент на бившия вече премиер Дейвид Камерън.

Досегашният министър на енергетиката Амбър Ръд, застава начело на Министерство на вътрешните работи, което преди това бе водено от настоящия министър-председател Тереза Мей. Минисътр на международната търговия вече е Лиъм Фокс.

Единственият министър, който запазва поста си на военен министър е Майкъл Фалън. Той също бе противник на развода с ЕС.

Ключовите за Великобритания назначения обяви вчера новият британски премиер Тереза Мей. Голяма част от новоназначените министри са поддръжници на успешната кампания за излизане на Великобритания от Европейския съюз.

Подкрепи Economic.bg