Велосипедите под наем в София - денонощно и целогодишно

Столична община търси концесионер, който да изгради 48 стоянки за велосипеди под наем в града

Велосипедите под наем в София - денонощно и целогодишно
392 ~ 1 мин. четене

Велосипедите под наем в София ще могат да се ползват денонощно и целогодишно. Това стана ясно след дебати Столичният общински, който прие доклад за предоставяне на концесия за управление и поддържане на система за отдаване под наем на колела. Първоначалната идея бе те да работят от 07.00 до 19.00 часа, от април до октомври.

Столична община търси концесионер, който да изгради 48 стоянки за велосипеди под наем в града. Идеята е на тях да бъдат „заключвани“ около 400 колелета, с които столичани да могат да се придвижват от едно място на друго. Предлага се първите 30 минути от ползването на велосипед под наем да бъдат безплатни.

Кметът на София ще се срещне с експерти в областта, които безплатно да дадат консултация кое трябва да се промени в условията към концесионера, предава агенция „Фокус“.

Йорданка Фандъкова определи услугата като възможност да се направи още една крачка в реализирането на зелените политики, които са залегнали в декларациите на всички политически сили. Тя заяви, че вече има 3 инвестиционни предложения за проекта, а само в последния месец са били разгледани 17 предложения за промени, зададени както от общинските съветници, така и от представителите на гражданските организации.

Подкрепи Economic.bg