Вежди Рашидов: Надявам се Борисов и Радев да се разберат като мъжкари

На Румен Радев тепърва му предстои да се учи в движение на политиката, смята скулпторът и депутат от ГЕРБ

Вежди Рашидов: Надявам се Борисов и Радев да се разберат като мъжкари

Снимка: Screenshot/ bTV

744 ~ 1 мин. четене
Те са сериозни, достолепни мъже, на всичкото отгоре са и екстремни в живота – единият е летец, а другият – каратист. Смятам, че като мъжкари могат да си вдигнат телефона и смятам, че ще го направят. С тези думи депутатът от ГЕРБ и бивш министър на културата Вежди Рашидов изрази надежда, че Бойко Борисов и Румен Радев ще намерят начин да потушат напрежението помежду си. 

„Битки винаги има, не е хубаво да се водят през медиите“, каза Рашидов в ефира на bTV в неделя сутрин. Според него Борисов и Радев трябва да се поучат от създалата се ситуация и занапред да не допускат публично разголване. Такова, категоричен е той, не е в полза на обществото, което „първо се забавлява и след това плаче”.

Рашидов е на мнение, че „и двамата са сериозни мъже“ - Борисов от един пожарникар днес е държавник с много опит, а Радев е законен президент на българската държава. 

Скулпторът си припомни как, когато станал министър, в началото се уплашил, че не разбира нищо от работата и се обърнал с въпрос към премиера дали да не си подаде оставката. Борисв му отвърнал: „И аз не съм бил министър, ще се развием и ще се учим в движение“. 

Според Рашидов това е било правилното решение. Сега предстои и Радев да се учи в движение на политиката в ролята си на законен държавен глава, смята настоящият депутат. 
Подкрепи Economic.bg