Владимир Владимиров отново е шеф на БДЖ

Новият стар директор на железниците е назначен вчера

Владимир Владимиров отново е шеф на БДЖ
1136 ~ 1 мин. четене
Автор: Венцислав Генков

Владимир Владимиров отново е назначен за изпълнителен директор на "Холдинг БДЖ" ЕАД. Новият стар шеф се завръща за трети път начело на железниците, потвърдиха за Economic.bg от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

В първото правителство на Бойко Борисов Владимиров бе председател на борда на директорите на мегакомпанията, а от края на 2014 г. бе назначен от министърът на транспорта Ивайло Московски по време на втория кабинет на Борисов за изпълнителен директор на БДЖ. В началото на февруари служебният министър Христо Алексиев уволни директорите на БДЖ и НКЖИ Владимир Владимиров и Милчо Ламбрев, но Московски, след като стана за трети път министър, възстанови на работа Владимиров.

От транспортното министерство отказаха да коментират дали и Милчо Ламбрев ще бъде възстановен на старата си длъжност, като допълниха единствено, че заповедта за назначаване на Владимиров е от вчера.

Владимиров е магистър по бизнес администрация от Moore School of Business, Университета на Южна Каролина, САЩ, и от Виенския икономически университет. Член е на Асоциацията на сертифицираните дипломирани експерт-счетоводители (АССА) в Лондон и има придобита степен "Сертифициран счетоводител". Завършил е магистратура по МИО и следдипломна квалификация по финансов мениджмънт в УНСС, София. Преди "Холдинг БДЖ" ЕАД кариерата му е свързана с управлението на компании от различни сектори на българската икономика.

Коментари: 0