Владимир Владимиров: Задачата ми в БДЖ е изпълнена

Има известна криза в „Пътнически превози“ и тя е свързана с наличния подвижен състав и амбициозния график, посочи бившият изпълнителен директор

Владимир Владимиров: Задачата ми в БДЖ е изпълнена

Снимка: bTV

Автор: Вероника Тонева
Не бих казал, че БДЖ е в криза. Има известна криза в „Пътнически превози“ и тя е свързана с това до колко наличният подвижен състав е годен да изпълнява амбициозния график. Това заяви в студиото на bTV бившият изпълнителен директор на „Холдинг БДЖ“ Владимир Владимиров по повод оставките и проблемите в дружеството.

По негови думи министърът на транспорта е поискал оставката на Съвета на директорите. Росен Желязков посочи като причина „лоша комуникация“, но Владимиров не се съгласява напълно.„Аз не бих казал, че има лоша комуникация. Имаше дебат по отношение на това до колко е реалистично с наличния ресурс да се изпълни графика в „Пътнически превози“ и до колко ремонтната програма поддържа наличния състав“, уточни Владимиров. Той акцентира върху това, че според него наличният ресурс не може да изпълнява поставения график и е трябвало да има алтернативен такъв.

„Никога не съм пращал доклад в ДАНС. Никакъв документ не е излизал от мен и да отива в каквато и да била служба“, заяви Владимир Владимиров. Според него информацията, която излезе в медиите за доклад в ДАНС, който показва проблемите в железницата е излязла от недоброжелатели, но допълни, че няма представа кои са те.

Вече бившият изпълнителен директор няколко пъти повтори, че е успял да си изпълни задачата в БДЖ – дружеството е спасено от фалит и задълженията на железницата са най-ниски от 15 г. насам. 

„Задачата, която аз имах от 2010 г. насам, е изпълнена“, посочи Владимиров и допълни, че в момента е важно да започне реформа в двете дружества – „Пътнически превози“ и „Товарни превози“, която ще трае минимум 3 години – толкова, колкото е нужно да се достави нов подвижен състав. Припомняме, че поръчката за 42 нови мотрисни влака бе спряна и трябва да се стартира наново.

Вчера стана ясно името на новия изпълнителен директор на дружеството – Никола Василев.
Коментари: 0