Volkswagen очаква да надмине Tesla по производство на е-коли

Германският концерн си е поставил за цел да произвежда по 1.5 млн. електрически коли годишно

Volkswagen очаква да надмине Tesla по производство на е-коли

Снимка: Wikimedia

Volkswagen AG е в състояние да изпревари Tesla Inc., както по отношение на броя произведени електрически автомобили, така и по отношение на разработването на софтуер. Това каза в интервю Welt am Sonntag членът на надзорния съвет на германската компания и председател на работническия съвет към нея Бернд Остерлох.

„Ако Tesla създаде три фабрики, в които могат да бъдат произведени 300 000 до 500 000 автомобила, тогава говорим за брой между 900 000 и 1.5 млн. единици. Искаме да постигнем това през 2023 г., вероятно дори по-рано“, каза Остерлох пред вестника.

Според него модулната матрична платформа на VW с електрическо задвижване дава на автомобилния производител „огромно“ предимство, тъй като на нея може да се изгради всяко превозно средство от всяка марка.

Остерлох също така очаква инженерната работна група „Артемида“, под ръководството на изпълнителния директор на Audi Маркус Дюсман, да се запознае с технологичния напредък на Tesla. „Новата Софтуерна организация за автомобили (CSO) към VW, където са обединени всички софтуерни операции на производителите от групата, е правилната стъпка в тази посока“, каза той.

„Тяхното предимство (на Tesla) е, че вече разполагат със свой софтуер в автомобилите и го използват за събиране на данни. Но ако вкараме нашата система в автомобилите си, ще съберем много повече данни в рамките на кратко време“, каза Остерлох.

Коментари: 0