Volvo ще добива енергия от изгаряне на отпадъци

Производственият център Шьовде става първият екологично неутрален завод на компанията в Европа

Volvo ще добива енергия от изгаряне на отпадъци
Volvo Cars преобрази завода си за двигатели в шведския град Шьовде в първия екологично неутрален производствен център на компанията, който ще използва енергия от възобновяеми източници. 

Според новото споразумение между Volvo Cars и доставчиците, енергията за Шьовде вече ще бъде добивана от изгаряне на отпадъци, био маса и био горива. Още от 2008 г. електроенергията в Шьовде, както и в останалите европейски заводи на компанията, се произвежда от възобновяеми източници.

До 2025 г. Volvo планира всички производствени операции на компанията да бъдат екологично неутрални. "Повишаването на енергийната ефективност е основен приоритет за нас и затова се стремим да получаваме енергията, която ни е необходима в работата, от възобновяеми източници“, заяви Хавиер Варела, старши вицепрезидент Производство и логистика във Volvo Cars.

Опазването на околната среда е сред основните ценности и заляга в стратегията за развитие на Volvo. Припомняме, че през 2016 г. производственият център в Гент, Белгия, представи нова система за централно отопление, която намалява въглеродните емисии с 40%, спестявайки 15 000 т СО2 годишно.
Коментари: 0