Взривовете в Брюксел са терористичен акт

Въведени са засилени мерки за сигурност

Взривовете в Брюксел са терористичен акт

Снимка: Twitter

4022 ~ 1 мин. четене
Белгийските власти официално обявиха, че експлозиите в Брюксел са терористичен акт. По данни на ТААС полицията е открила няколко колана със закачени взривове. 

Все още не е ясен точният брой на загиналите. Съобщава се за 14 загинали души при двата взрива на летище "Завентам" в белгийската столица. Ранените са 81. 

Към този момент по данни на белгийската телевизия загиналите при втория взрив при метростанция "Маалбек" в Брюксел са 20, ранените 55, а в тежко състояние са 10 души. Метростанцията се намира в близост до входа на Европейската комисия. Тя е основна спирка за хората, които ходят на работа в парламента с метро. Общият брой на загиналите е 34, а на ранените 170, съобщиха белгийските власти, цитирани от RTBF.

Само преди дни в Брюксел бе заловен мозъкът на атентатите в Париж Салах Абдеслам. Властите в страната се опасяваха, че е възможно отмъщение заради залавянето му. Той е единственият оцелял от организаторите на атентатите в Париж през ноември. 

В Брюксел е въведено най-високо равнище на терористична заплаха. Свиква се спешна среща на Съвета за национална сигурност. 
Подкрепи Economic.bg