Wall Street преживя най-лошия си ден от 2008 г. насам

Акциите последваха цените на петрола

Wall Street преживя най-лошия си ден от 2008 г. насам
2369 ~ 1 мин. четене
Американските акции в понеделник претърпяха един от най-лошите си търговски дни от финансовата криза през 2008 г., тъй като инвеститорите изпаднаха в паника заради постоянно нарастващата епидемия от коронавирус и разрастващата се война с цените на петрола между Саудитска Арабия и Русия.

Индустриалното средно ниво на Dow Jones затвори с понижение от 2,001 пункта, или потъвайки със 7.7 процента, което бележи най-лошия ден на индекса от октомври 2008 г. S&P 500 приключи със загуба от 7.6%, а композитът Nasdaq завърши в понеделник със загуба от 7.3%.

Акциите паднаха веднага след като пазарът се отвори в понеделник, след като фючърсната търговия през уикенда визуализира поредната кървава седмица за Уолстрийт. S&P падна толкова бързо, че задейства автоматична 15-минутна пауза, предназначена да предотврати бързите циклични загуби на акциите.

Wall Street последва цените на петрола също отбелязаха спад, след като Организацията на страните износителки на петрол не успя да постигне споразумение в събота за ограничаване на производството на петрол, което накара Русия и Саудитска Арабия да засилят производството и така да изпратят цените надолу. 

У инвеститорите нараства притеснението, че политиците все още не са направили достатъчно, за да защитят глобалната икономика от вероятния спад, предизвикан от нарастващите потвърдени случаи на COVID-19. 
Коментари: 0