Webit строи нова сцена в София Тех Парк

Поради големия интерес екипът на събитието осигурява още няколко стотин нови седящи места

Webit строи нова сцена в София Тех Парк

Броени дни преди началото на Webit.Festival Europe в София Тех Парк се изгражда нова сцена, която да посрещне хилядите гости на събитието. Очаква се тазгодишното издание да бъде безпрецедентно по мащабите си за България и региона, а броят на посетителите ще бъде с близо 30% по-голям от този през миналата година.

Събитието ще се проведе на 25 и 26 април в София Тех Парк под патронажа на президента Румен Радев, кмета на София Йорданка Фандъкова и Европейската комисия.

След огромния интерес през последните дни и седмици, екипът на Webit обяви, че строи нова конферентна зала и отваряме няколко стотин нови седящи места.

Така “Червената сцена” на фестивала ще бъде изнесена извън сграда “Джон Атанасов” в Тех Парка, за да може да побере огромния брой посетители. В оставащите дни до събитието Webit ще построи конструкции с площ от хиляди квадратни метри в допълнение към вече ангажираните сгради.

Програмата включва 12 паралелни конференции, засягащи теми, като маркетинг и иновации, мобилност, умни градове, дигитална трансформация, финансови технологии и блокчейн, големи бази данни и облачни услуги, киберсигурност и безопасност на личните данни, здравеопазване, интернет на всичко, софтуерно разработване и лидерство в дигиталната икономика.

Сред лекторите ще срещнете представители на Fortune 500 компании, топ брандове, политици, създатели на едни от най-иновативните бизнеси и най-интересните стартъпи не само в региона, а и в целия свят.

Тази година общо 5062 човека се регистрираха за Webit.Festival Europe. От тях над 50% са посетители от чужбина от общо 90 държави.

В София пристигат лидерите на едни от най-големите технологични и иновативни компании в света, както и основателите на фирми като Skyscanner, оценена за повече от 3.5 милиарда лева.

Webit привлече 2425 стартиращи компании, който видяха София като стъпка към своя успех. От тях 100 бяха избрани и Webit им предостави напълно безплатни щандове, билети и възможност да се представят пред света.

Пазарната оценка на избраните стартъпи е повече от 1 милиард, а до момента те са привлекли инвестиции за повече от 200 милиона лева. Всички те пристигат в българската столица, защото благодарение на Webit.Festival виждат града ни като стъпка по пътя към своя успех.

Коментари: 0